2013. november 23., szombat

Kairó krónikása (Magyarok és muszlimok 2.)

Egy magyar irodalmár a muszlim világban. Zalán Tibor költő, író, egyetemi tanár az International Poetry Festival résztvevőjeként töltött egy kis időt Kairóban.



Kairóban minden máshogy van – ezzel a címmel indul a József Attila-díjas Zalán Tibor író, költő, drámaszerző, dramaturg, egyetemi tanár naplósorozata, amelyet a Bárka Online tesz közzé.

A formabontó verseiről, sajátos szerkezetű regényeiről, színházi gyerekdarabjairól, dalszövegeiről és folyóirat-szerkesztői munkájáról is ismert Zalán Tibor a kairói Balassi Intézet invitálásának köszönhetően utazott a 2013. november 3-7. között zajló International Poetry Festival - Kalam le-l-Shabab elnevezésű rendezvényre, amelyet az Italian Cultural Institute – Cairo rendezett.


A feljegyzések olyan szemszögből mutatják be a legnépesebb muszlim ország fővárosát, amilyenből a média tudósításai vagy a turisztikai prospektusok nem engedik látni. Az egyetemi életről, szállodákról, utcai hangulatokról, politikáról, vallásról, kultúráról szóló reflexiók a mindennapi, emberközeli Egyiptomot varázsolja elénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése